“DANI JAGODA 2019” U PRIJEDORU

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je danas proizvođače jagoda koji učestvuju u petoj izložbeno-prodajnoj manifestaciji “Dani jagoda 2019” i izjavio da je ovo prilika da proizvođači najdirektnije ponude i prodaju svoje proizvode sugrađanima.

“Oni su imali otežane uslove za proizvodnju i ovo je prilika da prikažu svoju proizvodnju. Grad Prijedor već godinama podržava poljoprivrednike, u ovom slučaju voćare, i tako će biti i ubuduće”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

Šef Odsjeka za poljoprivredu grada Prijedora Tatjana Marić rekla je da su ove godine zbog kiša smanjeni prinosi i da je zbog toga i izlagača manje nego prethodnih godina.  “Štetu još sumiramo i pokušaćemo da kroz isplatu podsticaja za voćarsku proizvodnju izađemo u susret i proizvođačima jagoda kako onima koji imaju štete, tako i onima koji imaju funkcionalne zasade”, najavila je Marićeva.

Proizvođač jagoda Dalibor Jović ima zasade jagode na površini od jednog hektara. “Insistiramo na apsolutno organskoj proizvodnji. Voće nije tretirano nikakvim hemijskim sredstvima i zato je plod malo sitniji. Cijena je zato tri marke po kilogramu”, istakao je Jović.

foto prijedordanas.com

Proizvodnjom jagodičastog voća na području Prijedora bavi se oko 60 proizvođača.

“Dani jagoda 2019” održavaju se na Malom trgu i trajaće do 8. juna.  Manifestaciju organizuje Udruženje voćara Prijedor uz podršku grada Prijedora.

Novosti plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *