FORMIRAN OO NPS U FOČI: Građani prepoznali ideju NPS

Pred više od 100 delegata večeras je formiran  OO Narodne Partije Srpske u Foči. Za  predsjednika OONPS Foča  izabran je Krsto Ivanović. Novoizabrani predsjednik NPS u Foči poručio je da mu je čast što je dio porodice NPS.

-Radićemo na jačanju naše lokalne zajednice. Bolji život za naše građane biće prioritet u radu NPS, poručio je Ivanović.

Darko Banjac predsjednik NPS rekao je u Foči da ova partija jača svakim danom i da formiranje 39 odbora NPS u RS pokazuje da su na pravom put.

– Građani su prepoznali ideju NPS i u kom pravcu idemo, a to je pravac razvoja i napretka naše Republike, poručio je Banjac.

On je istako da je danas posebno ponosan i zahvalan predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, srpskom članu Predsedništva BIH Miloradu Dodiku i patrijarhu Porfiriju jer su danas ozvaničili izgradnju memorijalnog centra u Donjoj Gradini, na mjestu nekadašnje ustaškog logora Jasenovac.

-Ovo će  biti svesrpsko svetilište i to je vijest koja raduje cijeli srpski narod gde god bio, izjavio je Banjac.

On je poručio da ga raduje i podatak da će realizaciju projekta sprovoditi zajedno Republika Srbija i Republika Srpska i to dodatno daje na snazi i odlučnosti da konačno sva naša buduća pokoljenja dobiju mjesto gde će moći vidjeti koliki je obim stradanja i genocida  pretrpio srpski narod.

On kaže da je Donja Gradina za svakog Srbina sveto mjesto gdje počiva 700.000 nevinih duša, a od čega 20.000 djece.

– Donja Gradina je najveći srpski grad poslije Beograda. Ta činjenica obavezuje svakog Srbina da se zauvijek čuvamo  sjećanje na ubijene i podsjećamo na zločin koji nikada više ne smije da se dogodi, ističe Banjac.

Formiranju odbora  NPS u Foči prisustvoali su i potpredsednici Đorđe Popović, Jovica Vlatković, ministrica Senka Jujić, direktor TORS Nikola Lončarević kao i načelnik Foče Milan Vukadinović i predsednik Skupstine Foča Srđan Drašković.

S.M.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *